Небезпеки немає. Зеленський відповів на петицію про небезпеку 5G
21 липня 2020
21.07.2020

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону впровадження 5G через негативний вплив на здоров’я. Офіційна відповідь глави держави опублікована на офіційному сайті Президента.

“Велика кількість наукових знань щодо електромагнітних полів свідчить про безпідставність твердження стосовно сприяння мобільних технологій перенесенню хвороб. Міжнародні організації, що опікуються проблемами здоров’я людини констатують безпідставність таких припущень і відносно 5G. (...) Відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G у розповсюдженні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби чи інфекції”, — йдеться в офіційній відповіді президента на петицію.

У відповіді наголошують на тому, що на момент появи COVID-19 переважна більшість країн не мала, і на цей час не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти розповсюдженню коронавірусу.

Володимир Зеленський наголосив, що Президент України ще в травні минулого року доручив Кабінету міністрів розробити та затвердити план заходів на 2019-2020 роки про впровадження 5G зв’язку. Однак дотепер відповідного плану немає. Тому Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра та Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації з пропозицією “інформувати населення нашої країни щодо впливу мобільних технологій (4G, 5G) на здоров’я людей”.

Нагадаємо, на початку квітня У Великій Британії невідомі почали підпалювати вежі 5G мобільних операторів. Це сталося після поширення теорії змови про зв’язок між поширенням коронавірусу і мережами п’ятого покоління.