Нагорода у галузі дизайну: застосунок «Дія» переміг у двох номінаціях Red Dot
6 серпня 2021
6.08.2021

Застосунок «Дія» переміг у двох номінаціях у найпрестижніший нагороді у галузі дизайну Red Dot. Таку нагороду раніше отримували Apple, Google, Sony, Fujifilm, Xiaomі, Acer, HP та інші.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

«Дія» перемогла одразу в двох номінаціях Red Dot — Apps (за мобільний додаток загалом) і в Interface&User experience design (за зручність дизайну та зовнішній вигляд).

Михайло Федоров зазначив, що у минулому році нагороду від Red Dot отримав портал «Дія» та додав, що зазвичай на цей конкурс не подаються продукти держкомпаній: «Те, що нас виділили і визнали серед інших продуктів, — це чудовий факт».

«Тепер візуалізація Дії буде увічнена в музеї Red Dot в Ессені — найбільшої колекції досягнень сучасного дизайну», — написав Михайло Федоров.

Red Dot Design Award – нагорода в галузі дизайну, що присуджується «Центром дизайну землі Північна Рейн-Вестфалія» з Ессена. Вручається дизайнерам і компаніям-виробникам за досягнення в дизайні споживчих товарів. Нагороджені роботи виставляються в музеї дизайну Red Dot в Ессені.

Як повідомлялося раніше, 15 липня Верховна Рада України прийняла у другому читанні законопроєкт 4303, направлений на створення спеціального правового режиму для IT-галузі Дія.Сity. Законопроєкт підтримали 262 депутати.