Microsoft і Мінцифри мають наміри співпрацювати
6 жовтня 2020
6.10.2020

2 жовтня Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та директор Microsoft Україна Ян Петер де Йонг підписали Меморандум про наміри співробітництва. На сайті Міністерства йдеться про спільну роботу над цифровою трансформацією України та розвитком хмарних сервісів Azure, вартістю понад 500 млн доларів США.

Liga.Tech поспілкувалися із представниками сторін-підписантів, щоб з’ясувати точні умови співпраці.

У розмові з Лігою представниця Microsoft Україна підкреслила, що меморандум лише фіксує намір сторін розглянути можливість співпраці. Якщо така співпраця відбудеться, усе повинне бути підкріплене додатковими контрактами.

У Мінцифри підтвердили слова Microsoft та правдивість інформації щодо наміру корпорації інвестувати у хмарну інфраструктуру. А також зазначили, що приблизна сума вказана у неопублікованому Меморандумі. Відтак, точні умови співпраці та сума будуть відомі пізніше.

Microsoft Україна також підкреслили готовність надати технічну експертизу для розробки хмарної операційної системи, а також взяти участь в підвищенні кваліфікації співробітників держструктур.

«В цілому це дуже схоже на польську історію (ред. — раніше Microsoft почала співпрацю із польським підприємством, у межах якої інвестує 1 млрд доларів у хмарну інфраструктуру держави). Тільки анонсували проєкт на більш ранньому етапі, до того, як закріпили наміри юридично», — прокоментував представник Мінцифри для Ліги.