Meta заблокувала антивакцинаторську групу, засновану Робертом Кеннеді
25 серпня 2022
25.08.2022

Соціальна платформа заблокувала групи та сторінки CDH у Facebook та Instagram, засновані Робертом Кеннеді-молодшим через поширення дезінформації стосовно вакцини та Covid-19, аргументуючи це порушенням правил Meta щодо контенту.

Про це повідомляє Le Monde.

The Children's Health Defense (CDH) — це американська некомерційна організація, відома своїми антивакцинаторськими ідеями. Організацію було засновано у 2011 році, її очолює Роберт Кеннеді-молодший. Основними джерелами для поширення своїх ідей група обрала соцмережі.

Профіль самого Кеннеді в Instagram компанія заблокувала ще минулого року, але він продовжував активно поширювати шкідливий контент через обліковий запис CDH. На сторінках та в групах CDH розміщували фейки про вакцини та про боротьбу з пандемією Covid-19.

The Children's Health Defense звинуватила Meta у придушенні її прав на свободу слова: «Facebook виступає тут як сурогат хрестового походу федерального уряду, мета якого — заставити замовкнути всіх тих, хто виступає проти драконівської урядової політики», — заявив у прес-релізі засновник CHD Роберт Кеннеді-молодший.

Також у CHD заявили, що за її обліковими записами в соціальних мережах стежили сотні тисяч людей і що дії Meta стали для компанії несподіванкою. У скріншоті, опублікованному представниками CDH, згадується, що акаунти призупинено через порушення політики Meta щодо «дезінформації, яка може призвести до реальної шкоди».

Проте в CHD стверджують, що заборона може бути пов’язана з позовом, поданим організацією проти проти Meta, в якому техногігант звинувачується в порушенні прав на свободу слова.

Meta часто критикують за те, що платформа не достатньо оперативно реагує на фейки стосовно Covid-19. Карен Корнблу, директор Ініціативи цифрових інновацій та демократії Німецького фонду Маршалла, сказала: «Сьогоднішній крок занадто пізній і занадто малий», додавши, що платформам потрібно щось зробити з тим, що дезінформація так швидко поширюється в соціальних мережах.

Як повідомлялося раніше, стрімінгова платформа Spotify змінила правила модерації контенту після того, як на сайті з’явилися подкасти американського коміка та ведучого Джо Рогана із запрошеним гостем — антивакцинатором Робертом Мелоуном.