Компанію Meta Platforms в Росії включили у перелік екстремістів
11 жовтня 2022
11.10.2022

Список від Росфінмоніторингу компанія поповнила майже через півроку після того, як її було визнано екстремістською організацією та її діяльність заборонили на території Росії.

Про це повідомляє Meduza

Meta Platforms, визнана екстремістською організацією ще наприкінці березня, тепер поповнила список терористів та екстремістів. Цей список від Росфінмоніторингу означає, що компанії, що потрапили до нього, не можуть розпоряджатися власними коштами.

Цікаво, що коли Meta Platforms була визнана екстремістською, в Росії заблокували не всі її сервіси, а лише Facebook та Instagram. Месенджер WhatsApp продовжив працювати в Росії та бути доступним російським користувачам. Доручення до списку екстремістів може означати подальше блокування WhatsApp. Окрім того, це рішення означає, що банки повинні припинити обслуговувати рахунки Meta Platforms й заморозити кошти цих компаній чи організацій.

Під час прийняття цього рішення російська влада пообіцяла не карати громадян, які продовжать користуватися продуктами Meta Platforms. Проте нещодавно російській Instagram-блогерці висунули звинувачення в тому, що вона своїми закликами підписатись на неї в цій соцмережі насправді схиляє користувачів до участі в діяльності екстремістської організації, що карається строком від 6 до 8 років.

Раніше Інтернет-свобода розповідала, що 21 березня Тверський суд Москви визнав компанію Meta, яка володіє Facebook, Instagram та WhatsApp, екстремістською організацією та заборонив її діяльність у Росії.