Кіберполіція викрила дві PR-агенції, що розміщували рекламу на піратських веб-сайтах
28 лютого 2020
28.02.2020

Працівники Департаменту кіберполіції викрили дві рекламні агенції у Києві, які розміщували рекламу на веб-сайтах з піратським контентом. Як повідомляється на сайті кіберполіції, веб-ресурси нелегально надавали користувачам доступ до бібліотеки фільмів та серіалів, порушуючи авторські та суміжні права.

“Основою прибутків таких онлайн-кінотеатрів була розміщена на цих ресурсах реклама. Зокрема на сайтах зазначених онлайн-кінотеатрів розміщувалися посилання на рекламні агенції, що надавали відповідні послуги з розміщення реклами на веб-ресурсах. Крім цього, виявлена й сама реклама відомих світових брендів. Таким чином агенції фінансували протиправну діяльність онлайн-кінотеатрів”, – йдеться у повідомленні кіберполіції.

Кіберполіція провела обшуки у офісах рекламних агенцій та вилучила серверне обладнання, комп’ютерну техніку, документацію та чорнові записи, які підтверджують причетність до незаконної діяльності.

Зазначається, що агенції також розміщували рекламу онлайн-казино на сторінках кінотеатрів, тим самим підтримуючи заборонену в Україні діяльність грального бізнесу.

Кримінальне провадження відкрите за ч.3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 25 лютого вранці Національна поліція за підтримки спецпідрозділу КОРД провела обшуки у трьох співзасновників громадської організації "Український Кібер Альянс" Шона Таунсенда, Олександра Глущенка та Андрія Переверзія.