Кіберполіція розпочала спецоперацію, спрямовану проти інтернет-піратства
9 квітня 2019
9.04.2019

8 квітня кіберполіція повідомила про початок спецоперації «Пірати», що спрямована на посилення боротьби з порушеннями авторського права в мережі. Спецоперація триватиме до кінця квітня. Про це йдеться на сайті відомства.

Основна мета спецоперації – протидія поширенню в мережі протиправного контенту, захист прав правовласників та посилення увагу до злочинів, що порушують авторське право.

Кіберполіція повідомляє, що у 2019 році припинила діяльність 100 піратських онлайн кінотеатрів, адміністрування яких здійснювалося у Львівській, Закарпатській областях та у Києві.

«Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю, адже на перший погляд, перегляд відеострічки на піратському ресурсі не несе ніякої загрози для безпеки суспільства, але водночас, такі дії провокують зловмисників в обхід законодавства порушувати права інших громадян, чиєю власністю і є ці стрічки. Тому культура оплати авторського відео та аудіо контенту онлайн має розвиватися в Україні», – зазначив керівник Департаменту кіберполіції в Україні Сергій Демедюк.

У Кіберполіції також попереджають, що пірати не зацікавлені надавати користувачам безкоштовний доступ до контенту. Їх основна мета – заробіток на рекламі на піратських ресурсах. При цьому, гарантії, що цей ресурс не несе шкідливого програмного забезпечення, нема.

Нагадаємо, у кіберполіції встановили хакерів, які розсилали фейкові листи від імені міністра внутрішніх справ Арсена Авакова напередодні першого туру виборів Президента України 2019. Листи надсилалися із закликом до правоохоронців сприяти під час виборів одному з кандидатів у президенти та приділити “особливу увагу” порушенням законодавства з боку членів виборчих комісій та спостерігачів від конкурента цього кандидата.