Канцлер Німеччини не виключає відмови від сервісу Twitter
9 грудня 2022
9.12.2022

Зараз команда керівника держави спостерігає за ситуацією та шукає альтернативу.

Про це повідомляє DW.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц стежить за подіями, пов’язаними з сервісом Twitter після того, як його купив Ілон Маск. А команда керівника уряду знаходиться в пошуку платформи для комунікації. На даний момент на акаунт Олафа Шольца підписано біля 600 тисяч користувачів мікроблогінгової платформи.

За словами представника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, урядова команда хоче використовувати багато каналів і досягти максимального охоплення користувачів, причому взаємодіяти з ними на тих платформах, на яких вони звикли комунікувати.

Саме тому, на думку Гебештрайта, непросто буде знайти альтернативу Twitter. Але водночас уряд країни не може не реагувати на проблемні ситуації, які постійно виникають навколо Twitter.

Серед проблем, які турбують представників німецького уряду – занадто великі затрати грошей на персонал і відповідне звільнення співробітників компанії, пропозиція працювати понаднормово для тих, хто продовжує працювати у Twitter. Ймовірною проблемою може стати модерація контенту, адже багато модераторів було звільнено.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала, що Фінляндія перестане використовувати Twitter як офіційний канал комунікації.