Іще один американський штат запроваджує перевірку віку для користувачів соцмереж
7 квітня 2023
7.04.2023

Сенатори штату Арканзас вимагають, щоб діти, що проживають у штаті, отримували дозвіл батьків на доступ сайтів соціальних мереж. Відповідний законопроект було розглянуто в сенаті штату.

Про це повідомляє AP News.

Якщо законопроект буде прийнято, Арказас стане другим штатом після Юти, де використання соціальних мереж буде можливим лише із дозволу батьків.

Республіканська більшість у Палаті представників штату 82 голосами проти 10 схвалила ці обмеження, які були підтримані губернаторкою Сарою Хакабі Сандерс. Пропозицію повертають до Сенату, який схвалив попередню версію законопроекту. У випадку затвердження, законопроект вимагатиме підпису губернаторки.

«Це законопроект, розроблений для того, щоб створити певний рівень захисту для наших молодих людей», — заявив представник Палати представників від Республіканської партії Джон Юбенкс.

Пропозиція сенаторів Арканзасу схожа на перший в країні закон, який губернатор Юти Спенсер Кокс підписав минулого місяця. Він передбачає певні обмеження для неповнолітніх користувачів інтернету.

Ініціативи Юти та Арканзасу не є єдиним. Декілька інших штатів розглядають подібні заходи, які вони готові запровадити як спосіб захисту дітей.

Минулого місяця губернаторка Сандерс оголосила про свою підтримку законопроекту штату Арканзас, який вимагатиме перевірки віку та згоди батьків на застосування соціальних платформ для користувачів віком до 18 років. Цей захід вимагатиме від компаній соціальних мереж укладення контракту зі стороннім постачальником для перевірки віку. Проте такі обмеження викликають критику і з боку правозахисниів, і з боку самих соціальних платформ, яким потрібно буде змінювати інтерфейси та принципи взаємодії з користувачами.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала деталі про аналогічний закон, запроваджений у штаті Юта.