Instagram захищається від звинувачень у стеженні
29 серпня 2022
29.08.2022

Керівник Instagram спростував вірусні дописи про те, що сервіс не лише відстежує точну геопозицію користувачів, але й повідомляє про це інших юзерів.

Про це пише BBC.

Наприкінці минулого тижня декілька блогерів написали про те, що після останнього оновлення Instagram може відстежувати точне місцезнаходження користувача та повідомляти цю інформацію іншим юзерам сервісу. Ці публікації стали вірусними і активно обговорювались і у самому Instagram, і в інших соціальних платформах. Користувачі закликали відмовити додатку Instagram у доступі до геолокації.

Керівник Instagram Адам Моссері у своєму Twitter-аккаунті пояснив, що ці твердження є неправдою.

Одночасно з цим таке саме роз’яснення з’явилось і в офіційному акаунті Instagram.

Адам Моссері пояснив, що геолокація у додатку Instagram забезпечує функції тегів, але сам додаток не визначає місце знаходження людини і, тим більше, не розповсюджує цю інформацію.

Налаштування «точне місцезнаходження» (precise location) вперше стало доступно користувачам iOS-пристроїв iPhone, починаючи з версії iOS 14, яка вийшла у 2020 році. Google додала цю функцію вперше для Android 12 у 2021 році. Ця опція дає користувачам можливість надавати деяким програмам точніше місцезнаходження. Водночас вона є альтернативою загальному застосуванню служб геолокації.

Глава Instagram Адам Моссері підкреслив, що служби визначення місцезнаходження – це налаштування пристрою на телефонах, а не нова функція Instagram. І додав, що додаток не повідомляє місцезнаходження користувача іншим людям.

Як повідомлялося раніше, на початку серпня Instagram розширив можливості для українських користувачів і додав для них підтримку Reels та Instagram Music.