Ілон Маск заборонив співробітникам SpaceX використовувати сервіс відеоконференцій Zoom
2 квітня 2020
2.04.2020

Компанія SpaceX заборонила своїм співробітникам користуватися сервісом для відеоконференцій Zoom через “значні проблеми з конфіденційністю та безпекою”.

Ілон Маск повідомив працівників компанії про відключення Zoom у всіх підрозділах SpaceX електронною поштою 28 березня, пише Reuters.

"Ми розуміємо, що багато хто з вас користується цим інструментом для проведення відеоконференцій і підготовки робочих зустрічей. Будь ласка, користуйтеся відтепер електронною поштою, сервісом смс-повідомлень або телефонами як альтернативними засобами зв'язку", — написав у листі Маск.

Зміст листа співробітники компанії підтвердили Reuters.

Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA - ред.) також заборонило своїм працівникам використовувати Zoom. Про це повідомила прессекретарка управління Стефані Шерхольц.

Відділення ФБР у Бостоні також радить користувачам утриматися від проведення відеоконференцій у цьому додатку та попереджає про можливі випадки стороннього підключення.

Сайт The Intercept у вівторок повідомив, що відео Zoom не зашифроване і компанія може переглядати сесії.

У коментарі виданню Zoom спростував звинувачення і заявив, що не записує сесії користувачів і використовує шифрування для захисту вмісту.

Користування Zoom та іншими сервісами для відеоконференцій суттєво зросло у зв’язку з переходом працівників на віддалений режим роботи після введення карантину через COVID-19.

Нагадаємо, за останні кілька тижнів в десятки зросла популярність програми Sneek, яка дозволяє роботодавцеві контролювати, як його співробітники працюють з дому.