Huawei звинувачує США в кібератаках
3 вересня 2019
3.09.2019

Китайський технологічний гігант Huawei звинуватив США у тому, що американські правоохоронні органи намагаються вплинути на працівників компанії, а також у спробах судового та адміністративного тиску та кібератаках.

Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті Huawei 2 вересня 2019 року.

“Останні кілька місяців уряд США використовує свій політичний та дипломатичний вплив для лобіювання урядами інших країн заборони обладнання Huawei. Крім того, він (уряд США – ред.) використовує всі інструменти, які є у своєму розпорядженні, включно з судовими та адміністративними повноваження, а також безліч недобросовісних засобів, щоб порушити нормальну діяльність компанії Huawei та її партнерів”, – йдеться у заяві.

Huawei також звинувачує США у кібератаках, не повідомляючи про те, як компанія отримала цю інформацію та не надаючи доказів причетності американського уряду.

Такі звинувачення підсилюють напруженість між Huawei та адміністрацією Трампа. Нагадаємо, американським компаніям продовжили ліцензії на ведення бізнесу з китайським технологічним гігантом Huawei на 90 днів – до 18 листопада 2019 року. Про це повідомило Міністерство торгівлі США. Крім продовження ліцензії, міністерство внесло до чорного списку ще 46 філій Huawei. Загалом у списку тепер понад 100 компаній, яким заборонено вести бізнес із американськими фірмами.