Google звинувачують у зловживанні доступом до веб-історій користувачів
14 жовтня 2020
14.10.2020

Браузер підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства. Критики компанії стверджують, що Google використовує доступ до історії пошуку користувачів для підтримки власного рекламного бізнесу.

Про це написали Media Sapiens з посиланням на Politico.

Міністерство юстиції та прокуратура США готують окремий позов, в якому звинувачують гіганта у зловживанні на ринку онлайн-пошуку. Компанію можуть змусити продати браузер Chrome і частину свого рекламного бізнесу.

Це може стати стати першим за останні десятиліття випадком, коли американську компанію змусять продати частину свого бізнесу за рішенням суду.

Експерти погодились, що продаж Chrome потенційно допоможе обмежити монополію Google. Критика політики компанії посилилась, коли Google в січні заявила, що протягом двох років відмовиться від використання сторонніх файлів cookie у своєму браузері Chrome, які гарантують конфіденційність споживачів.

Замість продажу браузера, прокуратура може вимагати обмежити використання компанією Google даних, отриманих з Chrome, для підтримки інших своїх продуктів.

Інші гіганти індустрії, Facebook, Amazon та Apple, напередодні президентських виборів також стикаються з посиленим контролем з боку влади щодо обробки приватних даних користувачів та боротьби з дезінформацією.