Google заборонив працівникам використовувати Zoom
9 квітня 2020
9.04.2020

Компанія Google заборонила своїм працівникам користуватися сервісом для відеодзвінків Zoom на робочих комп’ютерах. Про це повідомляє BuzzFeed з посиланням на службовий лист компанії, який працівники отримали минулого тижня.

Основним аргументом заборони Google назвав загрозу для безпеки і додав, що сервіс стане недоступним на лептопах вже з цього тижня. BuzzFeed також пише про те, що корпорація Google має власний сервіс відеоконференцій Meet, який вважається прямим конкурентом Zoom.

Офіційний представник Google Хосе Кастанеда заявив: “Ми вже тривалий час дотримуємося політики, яка забороняє співробітникам використовувати незатверджені додатки для роботи – поза нашою корпоративною мережею. Нещодавно наша служба безпеки повідомила працівників, які використовують Zoom Desktop Client, що він більше не працюватиме на корпоративних комп’ютерах, оскільки не відповідає нашим стандартам безпеки для програм”.

Google уточнює, що забороняє використовувати сервіс для роботи, але для зв’язку із родиною та друзями співробітники можуть продовжувати це робити через веб-браузер або мобільний телефон.

Більше про те, що таке Zoom, чи безпечно користуватися сервісом та яку роботу над помилками робить компанія, читайте на нашому сайті.