Google заблокує розширення Chrome, які збирають забагато даних користувачів
26 липня 2019
26.07.2019

Компанія Google повідомила про нові політики конфіденційності, за якими розробникам розширень суттєво обмежується доступ до даних користувачів. Нововведення почне діяти з 15 жовтня 2019 року.

Фото: Chrome Web Store

“Ми вимагаємо від розширень запитувати доступ до мінімально можливої кількості даних. Раніше ми закликали розробників до цього, зараз це стало вимогою для всіх додатків”, – повідомляється у офіційному блозі компанії.

Наразі у Chrome Web Store доступно понад 180 тисяч розширень. Раніше політики поводження з даними мали публікувати лише ті додатки, у яких був доступ до чутливих даних, а з 15 жовтня це стосуватиметься усіх розширень, що пов’язані з контентом користувачів та їх спілкуванням.

Нік Білогірський, директор з безпеки Google, у своєму Facebook пояснив, що розробники зможуть запитувати лише мінімальний обсяг даних, необхідний для функціонування програми. Порушники нових політик конфіденційності будуть видалені з Chrome Web Store.

Браузером Chrome користуються більше двох мільярдів людей у світі.

Нагадаємо, Єврокомісія почала антимонопольне розслідування проти Amazon. Компанії Безоса загрожує штраф у $23 млрд. Регулятор перевірить, чи не використовує компанія конфіденційні дані незалежних продавців у власних інтересах.