Google подала судовий позов на київського забудовника
5 липня 2021
5.07.2021

Корпорація Google звернулась до Господарського суду Києва з позовом до київського забудовника «Нерухомість столиці» та держпідприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент»), аби достроково анулювати свідоцтво на бренд забудовника Nest. Google має однойменний підрозділ та прагне отримати права на торгову марку.

Про це повідомляє The Page.

У судовому позові Google вимагає анулювати свідоцтво на бренд Nest за категорією 37 (встановлення обладнання, систем безпеки, кондиціонерів і систем вентиляції) та категорією 42 (розроблення програмного забезпечення, комп'ютерної техніки, вебсайтів).

Свідоцтво на ТМ української компанії, джерело dev.ua

На думку компанії, «Нерухомість столиці» не використовує бренд, а Google хоче отримати цю торгову марку для використання в Україні:

«У Google вважають, що девелопер уже п'ять років не веде діяльності за цими категоріями», — зазначають The Page.

Підрозділ Google Nest виробляє обладнання для «розумного» будинку: термостати, детектори диму, розумні акустики та домофони. Торговельна марка з’явилась після того, як в 2014 році Google придбала Nest Labs за $ 3,2 млрд.

Як повідомлялося раніше, 24 травня Google вперше подав судовий позов проти Роскомнагляду, за вимогу видалити 12 посилань на «протиправний контент». Йшлося про YouTube-відео, які начебто закликають до участі у протестах січня 2021 року.