Google готується сплатити рекордний штраф жителям штату Іллінойс
20 жовтня 2022
20.10.2022

Google звинуватили в порушенні закону про конфіденційність біометричної інформації через використання зображень користувачів Google Photos. Компанія заплатить штраф більше $100 млн, який отримають більше 400 тисяч жителів штату.

Про це повідомляє The Center Square.

Google – одна з компаній, яку звинувачують у порушенні державного закону про конфіденційність біометричної інформації. Штраф для Google не лише стане прецендентом, але й продемонструє необхідність змінити спосіб ведення бізнесу деякими компаніями.

У штаті Іллінойс діє Закон про конфіденційність біометричної інформації (Biometric Information Privacy Act - BIPA). Цей закон, який вважається одним із найсуворіших в країні, вимагає від компаній отримувати згоду споживачів перед збором їхніх біометричних даних.

Компанії, що порушили BIPA – навмисно чи необережно - можуть сплатити до $5 тис за кожне порушення, а ті, хто порушив закон через недбалість, можуть заборгувати до $1 тис за кожний такий факт.

Раніше подібні справи щодо жителів Іллінойсу уже врегульовували Facebook, SnapChat і TikTok. Зараз подано колективний позов проти Walmart – компанію звинувачують у тому що її система відеоспостереження магазину отримує біометричні дані від клієнтів.

Всі ці історії вимагатимуть від компаній змінити свої політики щодо роботи з даними. Очікується, що ті, хто постраждав від позову Google, отримають близько $150.

«Інтернет-свобода» розповідала раніше, як персональні дані стали розмінною монетою політичних сил на виборах