Голова СБУ пропонує РНБО розширити санкції проти російських компаній
23 квітня 2020
23.04.2020

Голова Служби безпеки України Іван Баканов запропонував Раді національної безпеки та оборони продовжити санкції не тільки проти «Вконтакте» та «Одноклассники», але й проти «Яндекс», «Mail.ru», «Доктор Веб», «Касперский», «1С» і «Парус». Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Очільник Служби безпеки переконаний, що зараз треба боротися не тільки проти інформаційної агресії та фейків, але й брати про кібербезпеку українських користувачів. Зокрема, бізнесу та освітніх закладів.

«Будь-який російський поштовий сервіс чи антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми піклуємось про безпеку країни загалом», - пояснив свою позицію Баканов.

На його думку в Україні слід створити Єдиний реєстр програмного забезпечення, дозволеного для використання у державних інформаційно-телекомунікаційних системах. На думку кіберфахівців СБУ, це дозволить обмежити закупівлю та використання забороненого програмного забезпечення та сприятиме розвитку вітчизняної ІТ-сфери.

Раніше голова СБУ пропонував продовжити заборону на «Одноклассники» та «ВКонтакте» ще на 3 роки.