Федеральна торгова комісія США перевіряє придбання Facebook інших компаній
4 серпня 2019
4.08.2019

Федеральна торгова комісія США перевіряє для чого Facebook купував інші компанії. Регулятор підозрює компанію у тому, що вона таким чином намагалася позбутися потенційних конкурентів. ФТК сконтактує з засновниками придбаних Facebook для з’ясування деталей.

Як повідомляє Reuters, за даними S&P Global протягом останніх 15 років Facebook придбав близько 90 стартапів та компаній, включно з Instagram і WhatsApp.

Метт Перо, топ-менеджер компанії, під час виступу перед Конгресом США минулого місяця, заявив, що придбання дало компаніям “нові можливості для інновацій”, що позитивно вплинуло на користувачів.

Джордж Хей, професор антимонопольного права в університеті Корнелл і колишній юрист Департаменту юстиції, заявив, що розслідування ФТК про компанії ймовірно буде зосереджено на другому розділі Акту Шермана, який робить протизаконним встановлення монопольної влади за допомогою неналежних засобів.

За словами Хея, Facebook стверджуватиме, що були справедливі обгрунтування придбання, а ФТК буде складно довести, що угоди підірвали конкуренцію.

Демократи та республіканці у Вашингтоні також висловлюють занепокоєння ринковою силою техгігнатів. А члени Конгресу стурбовані глобальним контролем Facebook над даними величезної кількості користувачів, згадуючи справу з Cambridge Analytica.

Можливим результатом розслідування, пише The Wall Street, може стати припис продати придбані активи чи обмежити зв’язок Facebook з цими компаніями.

Представники ФТК від коментарів наразі відмовляються.

Нове розслідування ФТК щодо Facebook почалося одразу після призначення штрафу компанії в розмірі 5 мільярдів доларів за порушення конфіденційності.

Нагадаємо, Федеральна торгова комісія США та Facebook 24 липня 2019 року уклали угоду, за якою компанія має сплатити 5 мільярдів доларів штрафу та посилити політику конфіденційності. Про що домовилися сторони та які це матиме наслідки для користувачів та розробників читайте на нашому сайті.