Facebook виділив $130 мільйонів на Наглядову раду
13 грудня 2019
13.12.2019

Facebook виділив $130 мільйонів на створення незалежної Наглядової ради, однак всупереч очікування до кінця року не назве прізвища людей, що увійдуть до неї. Про це повідомляє Reuters.

Створення Наглядової ради було відповіддю Facebook на постійну критику щодо того, як компанія працює з проблемним контентом та непрозоро ухвалює рішення. Відповідно до прописаних повноважень саме Наглядова рада вирішуватиме, який контент має відображатися в соцмережі - наприклад, чутливе відео чи реклама - і в цих питаннях позиція членів Наглядової важливіша за побажання виконавчого директора Марка Цукерберга.

Перших трьох співголів Наглядової та 20 її членів у компанії готові будуть назвати після січня наступного року. Брент Харріс, керівник управління та глобальних питань Facebook тривалість процесу пояснив тим, що потрібно було скоротити кількість кандидатів із 1000 до 40, а також через непередбачувані складнощі при створенні довіри щодо забезпечення незалежності Наглядової.

Що стосується самих членів Наглядової, то, стверджує Харріс, серед них є як лауреати Нобелівської премії, так і модератори локальних груп у соцмережі, і навіть місцеві судді.

Виділені $130 мільйонів мають покрити потреби Наглядової щонайменше на 6 років.

Раніше повідомлялося, що незалежна Наглядова рада Facebook почне розглядати скарги користувачів в першій половині 2020 року.