Facebook видалив більше 3 млрд фейкових акаунтів за півроку
25 травня 2019
25.05.2019

Facebook видалив понад 3 мільярди фейкових акаунтів з жовтня 2018-го по березень 2019 року. Видалені акаунти поширювали дезінформацію та спам. Про це йдеться у звіті компанії.

Як повідомляється у звіті, за 4 квартал 2018 року Facebook видалив 1,2 млрд акаунтів і за перший квартал 2019 року ще 2,2 млрд. Більшість фейкових акаунтів у соцмережі вдається виявити відразу після створення.

У Facebook повідомляють, що за останні півроку число фейкових акаунтів, які створюються, суттєво зросло. Відповідно до звіту, компанія вважає, що з 2,4 мільярди нових активних профілів щомісяця 5% можуть бути фейковими.

Крім того, у першому кварталі 2019 року співробітники Facebook видалили 4 мільйони повідомлень про ненависть. У компанії заявляють, що продовжують інвестувати у технології, які розширюють можливості виявлення мови ворожнечі та ненависті.

Нагадаємо, нещодавно у Єврокомісії заявили, що заходи Facebook, Google і Twitter проти фейків дали результат. Такий висновок відомство зробило після оприлюднення щомісячного звіту перед виборами до Європарламенту у травні 2019 року, який інтернет-платформи зобов’язалися готувати відповідно до “Кодексу практики проти дезінформації”. Єврокомісія також закликала Facebook, Google і Twitter посилити заходи у сфері інтернет-реклами.