Facebook розширює підтримку наскрізного шифрування в Messenger
24 січня 2023
24.01.2023

Компанія почала тестування чатів із наскрізним шифруванням у Messenger.

Про це повідомляється в офіційному блозі Facebook.

У повідомленні сказано, що протягом наступних декількох місяців користувачі месенджера від Facebook бачитимуть, що окремі дописи в їх чатах отримали підтримку наскрізного шифрування.

Серед оновлених функцій, анонсованих в блозі Facebook, згадується про перебудування попереднього перегляду посилань для чатів із наскрізним шифруванням. Ця функція дозволить користувачам бачити, куди їх веде посилання, перш ніж вони натиснуть на нього. Це особливо важливо для месенджера, адже цей інструмент є одним із популярних способів поширення фішингових посилань чи скорочених лінків, що ведуть на небезпечні сайти. То ж функція попереднього перегляду допоможе вберегтися від випадкового переходу за таким небезпечним лінком.

З часом Facebook планує запровадити функції наскрізного шифрування в месенджерах за замовчуванням. Це дозволить зробити переписку через месенджер від Facebook надійнішою та більш захищеною від зламу.

«Протягом наступних кількох місяців все більше людей бачитимуть, як деякі їхні чати поступово оновлюються додатковим рівнем захисту, який забезпечує наскрізне шифрування. Ми повідомимо людей в окремих ланцюжках чату після оновлення цієї функції», - сказано в повідомленні в блозі компанії.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала про те, що британські політики виступають проти наскрізного шифрування у Facebook Messenger.