Facebook позначатиме «сатиричні сторінки» у соцмережі
9 квітня 2021
9.04.2021

Соцмережа Facebook маркуватиме контент за допомогою позначок на кшталт «посадова особа», «фан-сторінка» чи «сатирична сторінка». Поки що така функція стане доступною для американських користувачів.

Про це повідомляють Facebook у Twitter.

Скріншот твіту Facebook

«Починаючи від сьогодні у США, ми випробовуємо спосіб надавати людям більше контексту щодо сторінок, які вони бачать. Ми поступово почнемо використовувати позначки на кшталт “посадова особа”, “фан-сторінка” чи “сатирична сторінка” до дописів у стрічці новин, щоб люди могли краще розуміти, від кого надходить інформація», — написали Facebook у твіті.

The Verge зазначає, що влітку минулого року Facebook вже почала позначати іноземні ЗМІ, які «частково або повністю фінансуються урядами».

Як повідомлялося раніше, упродовж березня соціальна мережа Facebook видалила 1167 Facebook-акаунтів, 290 Instagram-акаунтів, 255 сторінок та 34 групи через «скоординовану неавтентичну поведінку» на платформі. «Ми розглядаємо «скоординовану неавтентичну поведінку» як скоординовані зусилля для маніпулювання публічними дебатами задля досягнення стратегічної мети, використовуючи фальшиві акаунти», — пояснили Facebook у звіті.