Facebook посилив правила прямих трансляцій у соцмережі
16 травня 2019
16.05.2019

Facebook посилив правила прямих трансляцій після масових вбивств у мечетях Нової Зеландії 15 березня, що транслювалися у прямому ефірі у соцмережі. Про це повідомили у офіційному блозі Facebook.

Компанія вводить нові правила, аби “наші послуги не використовували для заподіяння шкоди або поширення ненависті”. Раніше контент, який порушував правила соцмережі, просто видалявся, а якщо порушення продовжувалися, акаунти блокувалися на певний час.

Відтепер Facebook застосовуватиме політику «одного страйку».

“Починаючи з сьогоднішнього дня, людям, які порушили певні правила у Facebook, включаючи нашу політику щодо небезпечних організацій та окремих осіб, обмежується використання Facebook Live”, – заявив віце-президент Facebook Гай Росен.

За новими правилами той, хто порушує “найсерйозніші правила соцмережі” вперше, не зможе користуватися Live протягом певного періоду часу. Для користувачів, які поширюють заяви терористичних груп без контексту у Facebook, Live буде негайно заблокований протягом певного часу.

Нова політика також розширює список правопорушень, за які користувачам можуть заборонити вести прямі трансляції. У Facebook поки не уточнюють, як довго триватиме заборона для окремих користувачів.

Віце-президент Facebook Гай Росен також заявив, що компанія інвестує 7,5 мільйонів доларів у нові дослідження, спрямовані на вдосконалення технології аналізу зображень та відео, оскільки боротьба з загрозами вимагає технічних інновацій.

Нагадаємо, 30 квітня на щорічній конференції розробників Facebook компанія оголосила про оновлення дизайну соцмережі та підвищення приватності платформи. Спершу редизайн запрацює у США, а до кінця року по всьому світу.