Facebook найме журналістів для роботи над новим розділом новин
22 серпня 2019
22.08.2019

Компанія Facebook планує найняти команду досвідчених журналістів для роботи над новим розділом новин – News Tab, який відрізнятиметься від загальної стрічки. Відбирати матеріали для розділу буде команда з 10 журналістів, а персоналізовані новини для кожного користувача продовжать обирати алгоритми.

Як повідомляє New York Times, Facebook почне тестувати News Tab у жовтні 2019 року. Спершу функція стане доступна для частини американських користувачів.

Керівник відділу новин у Facebook Кемпбелл Браун зазначив, що головна мета компанії – переконатися, що користувачі отримують найкращі історії. У компанії наголошують, що наразі працюють над відновленням репутації соцмережі, як платформи, де користувачі можуть знайти надійні джерела інформації. Facebook також сподівається підписати угоду щодо обміну контентом з видавцями та отримати ліцензію на показ матеріалів від партнерів у мобільному додатку.

Нагадаємо, компанія Facebook відкриє алгоритми та покаже, як соцмережа виявляє контент про експлуатацію дітей, пропаганду тероризму та насильство. Facebook зробив ці алгоритми відкритими на GitHub, аби партнери у галузі, неприбуткові організації та менші розробники змогли їх використовувати у боротьбі зі шкідливим контентом, а для тих, хто має власні технології розпізнавання контенту, це стало ще одним рівнем захисту.