Facebook дбає про безпеку користувачів з Афганістану: яких заходів вживає соцмережа
20 серпня 2021
20.08.2021

Компанія Facebook для убезпечення користувачів з Афганістану відключила функцію перегляду списків друзів у соцмережі для жителів Афганістану та додала можливість в один клік заблокувати свою сторінку.

Про це повідомив Глава відділу політики кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер у Twitter.

«Ми тимчасово прибрали можливість перегляду списків друзів і пошуку по ним для облікових записів Facebook у Афганістані, щоб захистити людей від переслідування», — написав Натаніель Глейхер.

Ще одним нововеденням для користувачів з Афганістану стала можливість в один клік заблокувати свою сторінку. У такому випадку інші користувачі, які не є друзями, не зможуть бачити пости та дивитися фотографії/відео.

Також Натаніель Глейхер додав: «Якщо ви перебуваєте за межами Афганістану, але у вас є друзі в цій країні, ви можете допомогти захистити їх, посиливши свої налаштування видимості».

Як повідомлялося раніше, компанія Facebook заявила, що блокуватиме на своїх платформах весь контент радикального руху «Талібан» та меседжі на його підтримку, оскільки вважає цю групу терористичною організацією.

Facebook зауважив, що ця політика стосується всіх платформ компанії, включно з Instagram і WhatsApp. З визначенням потенційно небезпечного контенту Facebook допомагає група афганістанських експертів, які є носіями мовами дарі та пушту, а також розуміють локальний контекст.