Epic Games заплатить рекордний штраф через проблеми з конфіденційністю
23 грудня 2022
23.12.2022

Понад $520 млн складе штраф Epic Games. Компанію звинуватили в порушенні конфіденційності та обмані дітей.

Про це повідомляє Mashable.

Однією з причин популярності гри Fortnite, основного продукту Epic Games, стала проста реєстрація та обмін інформацією з іншими геймерами.

Діти тратили великі гроші з кредитних карток своїх батьків. Кошти витрачались на купівлю ігрових артефактів, цифрових товарів та інших геймерських досягнень. Ці цифрові об’єкти поруч із фірмовим мерчем стали основною складовою частиною фінансового успіху Epic Games. А аудиторія ігор цієї компанії перевищила 400 млн користувачів.

Федеральна торгова комісія США (FTC) звинуватила Epic Games в незаконному отриманні персональних даних дітей та передачі їх незнайомцям без дозволу із забезпеченням можливості спілкування цих людей з неповнолітніми юзерами. При цьому Epic Games активно використовувала так звані «темні паттерни» - елементи дизайну, за допомогою яких компанія обманювала користувачів та заставляла їх вибирати платні товари та послуги або робити ненавмисні покупки.

Epic Games погодилась виплатити рекордний для себе штраф, хоча й підкреслила, що компанія опікувалась конфіденційністю дітей та гарантувала й безпечну гру, і безпеку внутрішніх покупок у грі.

Штраф для компанії Epic Games складається з двох частин. $275 млн будуть виплачені, щоб врегулювати претензії у порушенні Закону про захист конфіденційності дітей в інтернеті через агрегацію особистої інформації про дітей до 13 років.

Іще $245 млн будуть виплачені для відшкодування збитків через використання маніпулятивних практик для здійснення онлайн-покупок.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала, що Google заплатить рекордний штраф через відстеження місця знаходження користувачів без їх дозволу.