Держспецзв’язку закликає бути уважними перед Днем Незалежності
22 серпня 2022
22.08.2022

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації попереджає про ймовірне посилення хакерських атак перед Днем Незалежності.

Про це повідомляється в офіційному Telegram-каналі структури.

Фахівці Держспецзв’язку підкреслюють, що постраждати від хакерів може кожен, а особливо уважними в ці дні повинні бути держслужбовці, військові, працівники критичної інфраструктури. Останні можуть стати точкою доступу до інформаційних систем держави, а також об’єктів критичної інфраструктури.

Держспецзв’язку наводить ряд порад, які повинні допомогти захистити себе в разі потенційних проблем. Серед них такі:

  • перехід на двофакторну аутентифікацію;
  • встановлення складніших паролів;
  • перевірка своїх пристроїв антивірусом;
  • видалення зламаних піратських копій програм та додатків російського походження.

Також рекомендується зробити резервні копії важливих даних.

Експерти нагадують, що посилання на небезпечні фішингові сайти можуть маскуватися під вітальні листи, тому не варто переходити за посиланнями у листах, отриманих від незнайомців.

Окремою проблемою є листи із гарячими темами, які часто можуть маскуватися під повідомлення від представників держструктур. Прикладами таких небезпечних тем можуть бути сповіщення про «матеріальну допомогу до Дня Незалежності», «додаткові виплати до свята» або щось подібне.

Як повідомлялося раніше, Держспецзв’язку розповідав про небезпечні листи, що маскувалися під повідомлення від «спеціалізованої прокуратури».