Держава регулюватиме не блогерів, а їх контент – Бородянський
2 грудня 2019
2.12.2019

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що держава має регулювати контент блогерів. Про це він сказав в інтерв’ю ZN.ua.

“А ми і не регулюємо блогосфери, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство з допомогою певного контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і нестиме за це відповідальність”, – вважає міністр.

На думку Бородянського, зараз є безліч інформації і необхідно встановити правила щодо інформації та захисту від дезінформації.

“Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є необмежена кількість людей, які споживають контент блогерів. Ми починаємо від розміру аудиторії. Тому що раніше держава реєструвала ЗМІ, надавала ЗМІ додатковий захист, і кожне слово, яке звучало в ЗМІ, мало більшу вагу, ніж просто слово на вулиці”, – додав Бородянський.

Міністр культури, молоді та спорту також навів дані, згідно з якими 92% людей не вміють відрізняти дезінформацію від правди.

Бородянський також розповів, що поняття “дезінформація” “треба наповнювати детальним змістом, а також критеріями, щоб цим неможливо було зловживати”. Він додав, що норми в законопроєкті про дезінформацію діятимуть доти, доки частина України буде тимчасово окупована.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив про те, що в Україні немає відповідальності за спотворення суспільної думки у інформаційній сфері. На його думку “необхідно ввести такий критерій, при якому за подібні речі буде наставати кримінальна відповідальність”.