Чоловік влаштував стрілянину у синагозі в Німеччині та транслював її онлайн
11 жовтня 2019
11.10.2019

У середу, о 12:00 чоловік влаштував стрілянину у синагозі міста Галле у східній Німеччині, де прихожани відзначали головне єврейське свято Йом-Кіпур. Зловмисник транслював стрілянину онлайн на платформі Twitch, що належить дочірній компанії Amazon.

Як повідомляє ВВС, перш ніж трансляцію заблокували, її впродовж 35 хвилин встигли подивитися понад 2 тисячі користувачів. Підозрюваний - 27-річний німець, який діяв один.

Керівництво Twitch вже заявило про політику “нульової толерантності до насильства”. Компанія також повідомила, що акаунт, з якого транслювалася стрілянина, був створений два місяці тому. Twitch поділився інформацією про трансляцію зловмисника з рядом технологічних компаній, серед яких Microsoft та Facebook, аби виявити, чи не завантажувалися ті самі кадри і на їхні платформи.

У травні 2019 року Facebook посилив правила прямих трансляцій після масових вбивств у мечетях Нової Зеландії 15 березня, що транслювалися у прямому ефірі у соцмережі. Компанія ввела нові правила, аби “її послуги не використовували для заподіяння шкоди або поширення ненависті”. Раніше контент, який порушував правила соцмережі, просто видалявся, а якщо порушення продовжувалися, акаунти блокувалися на певний час. Відтепер Facebook застосовує політику «одного страйку».