Чехія введе податок для інтернет-гігантів
19 листопада 2019
19.11.2019

Чеський уряд схвалив план введення податку для інтернет-гігантів, таких як Google, Amazon, Facebook та Apple. Чехія вирішила накласти податок на доходи компаній від цифрового бізнесу в країні в обсязі 7% річних. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на The Associated Press.

Нове оподаткування застосовуватиметься до корпорацій, глобальні продажі яких складають понад 830 мільйонів доларів та чеським доходом, що перевищує 100 мільйонів чеських крон (4,3 мільйона доларів)

Введення податку ще має схвалити парламент Чехії.

Міністерство фінансів оцінює, що податок для техкомпаній може принести до державного бюджету близько 5 мільярдів крон (216 мільйонів доларів) щорічно, починаючи з 2020 року.

Нагадаємо, спецподаток щодо техгігантів, який Франція ухвалила наприкінці липня 2019 року, застосовується з січня 2019 року. Новим податком обкладається будь-яка технологічна компанія з доходом понад 750 млн євро, з яких не менше 25 млн євро заробляються у Франції. Франція очікує, що новий податок принесе близько 200 мільйонів євро у бюджет країни цього року, а у 2020 році – 650 мільйонів євро. Загалом під податок Франції щодо технологічних гігантів потрапляють близько 30 компанії, більшість з яких американські – Google, Amazon, Facebook і Apple. Втім під нове оподаткування потраплять і французькі компанії, серед яких French Criteo.