Центр протидії дезінформації запрацює у середині березня, — Андрій Єрмак
11 березня 2021
11.03.2021

Центр протидії дезінформації може запрацювати вже наступного тижня та буде створений на базі Ради національної безпеки й оборони. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

«На виконання доручення президента найближчим часом, в найближчі дні я б сказав, почне свою роботу Міжнародний центр протидії дезінформації, який буде створений на базі Ради національної безпеки і оборони. Я впевнений, що вже на наступному тижні такий центр почне свою роботу», — прокоментував Андрій Єрмак.

За словами Андрія Єрмака, цей орган не буде політичним. Здійснювати контроль і стежити за діяльністю центру буде президент.

Також керівник ОП додав, що «в Україні вже є підтвердження та зацікавленість міжнародних партнерів брати участь у цьому центрі». Крім того, в роботі Центру протидії дезінформації зацікавлена українська делегація у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

«Наша делегація, яка представляє Україну у Тристоронній контактній групі у Мінську, абсолютно зацікавлена, щоб цей центр почав працювати, надавав підтримку, тому що важливі, але такі необхідні переговори, які там відбуваються, - вони на сьогодні теж є об'єктом дезінформації та маніпуляції», — пояснив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2021 року в Україні розпочне роботу Національний центр резервування державних інформаційних ресурсів, що регулюватиме механізми зберігання та захисту державних інформаційних ресурсів.