BRDO готує кодекс для телекомпослуг
28 жовтня 2019
28.10.2019

У Офісі ефективного регулювання BRDO працюють над кодексом для телеком послуг. У ньому йдеться про те, що телекомрегулятор за підсумками моніторингу може визначити певну територію для надання універсальної послуги (інтернет + послуги голосового зв'язку у фіксованому місці), повідомляє liga.net у розпорядженні якої з’явився текст документу.

Як пише видання, регулятор пропонуватиме провайдерам подавати заявки на конкурс на призначення провайдером цих послуг у певному районі. Обрані компанії отримуватимуть від держави компенсацію збитків, пов’язаних з наданням послуг. Конкурс проводитиметься, якщо регулятор отримає більше однієї заявки.

У проекті кодексу BRDO зазначається, що порядок визначення вразливих соцгруп споживачів розроблятиме уряд. Їм надаватиметься адресна фінансова допомога на оплату за доступ до інтернету.

У п’ятницю, 25 жовтня, документ обговорювався на профільному комітеті.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, пропонує закріпити у законопроєкті про аудіовізуальні послуги визначення поняття "мова ворожнечі" у медіа та у висловлюваннях державних посадовців. Про це Ткаченко заявив під час засідання комітету 29 жовтня.