Бельгія щодня сплачуватиме штраф за повільний Інтернет – рішення Європейського суду
9 липня 2019
9.07.2019

Європейський суд призначив Бельгії штраф у розмірі 5 тисяч євро на день доти, доки не буде забезпечено виконання Директиви ЄС про високошвидкісний Інтернет у країні. Таке рішення суд ухвалив 8 липня 2019 року.

Як пише The Brussels Times, спочатку розмір штрафу був у 11 разів вищим – 54 639 євро на день, але після висновків Єврокомісії штраф скоротили до 5 тисяч євро на день з огляду на прогрес досягнутий Бельгією з моменту подання позову.

Європейська комісія подала на Бельгію до суду у 2017 році за невиконання зобов’язань за Директивою ЄС про сприяння та розвиток високошвидкісних мереж електронного зв’язку. У Директиві, ухваленій 2014 року, є вимоги щодо швидкості Інтернету, які держави-члени ЄС мали імплементувати у національне законодавство до 2016 року.

Як повідомляє видання, проблеми з імплементацією Директиви ЄС могли виникнути через регіональні органи влади Бельгії, які “відмовлялися вносити зміни до законодавства”.

Нагадаємо, у липні 2019 року Німеччина у тестовому режимі запустила мережу мобільного зв’язку п’ятого покоління – 5G. Спершу технологія запрацювала у Берліні та Бонні, а згодом буде доступна у Гамбурзі, Дармштадті, Лейпцигу та Мюнхені.