Австралія блокуватиме сайти, які транслюють терористичні атаки
27 серпня 2019
27.08.2019

Австралія створить механізм для інтернет-провайдерів для швидкого та ефективного блокування вебсайтів, які транслюватимуть теракти або розміщуватимуть відео терористичних атак.

Такий механізм з’явиться у Австралії після стрілянини у Крайстчерчі у Новій Зеландії, коли у прямому ефірі чоловік вбив понад 50 осіб у двох мечетях, повідомляє Bloomberg. Уряд Австралії також створить центр для швидкого виявлення та припинення трансляцій зі сценами насильства.

“Шокуючі події, які відбулися в Крайстчерчі, показали, як можна використовувати цифрові платформи та веб-сайти для розміщення надзвичайно насильницького та терористичного контенту. Такого типу бридким матеріалам немає місця в Австралії, і ми робимо все можливе, щоб позбавити терористів можливості прославляти свої злочини, включаючи заходи на місцевому та глобальному рівні”, – йдеться у заяві прем’єр-міністра країни Скотта Моррісона.

Нагадаємо, компанія Facebook відкриє алгоритми та покаже, як соцмережа виявляє контент про експлуатацію дітей, пропаганду тероризму та насильство. Facebook зробив ці алгоритми відкритими на GitHub, аби партнери у галузі, неприбуткові організації та менші розробники змогли їх використовувати у боротьбі зі шкідливим контентом, а для тих, хто має власні технології розпізнавання контенту, це стало ще одним рівнем захисту.