“2020 рік стане роком тотальної цифровізації країни”, – прем’єр-міністр Гончарук
3 вересня 2019
3.09.2019

Кабінет міністрів України у 2020 році планує реалізувати план тотальної цифровізації України. Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі президента Зеленського з новим складом Кабінету міністрів, керівництвом парламенту та представниками правоохоронних органів у понеділок, 2 вересня 2019 року.

Гончарук повідомив, наразі готується план цифровізації країни, і якщо він буде реалізований, збільшення ВВП України на 40% за п’ять років може бути цілком реальним, пише Інтерфакс-Україна.

“Це означає, що після 2020 року Україна має бути повністю в цифрі, в смартфоні”, – заявив Гончарук. За словам прем’єра, Кабмін розробляє програму діяльності уряду, яку напишуть за допомогою “комп’ютерної програми” та представлять до кінця місяця.

“У нас є амбіція, щоб це була перша програма українського уряду, яка буде розроблена не на папері, а за допомогою комп’ютера”, – додав Олексій Гончарук.

Крім того, прем’єр заявив, що з 1 жовтня 2019 року уряд заборонить паперовий документообіг між держорганами.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2019 року очільник Національної поліції Сергій Князєв заявив про необхідність структурного збільшення та якісного удосконалення підрозділів кіберполіції. Так, на заміну вісьмом міжрегіональним управлінням у Нацполіції пропонують створити управління кіберполіції у кожній області.